Smoothieler, tek bir leziz ve içimi rahat pakette sıhhatli bir meyve, sebze ve protein dozu almanın mükemmel bir yoludur. Sadece kalorilerinizi izliyorsanız, yeniden de tatminkar ve leziz olan düşük kalorili smoothielerin iyi mi yapılacağını merak ediyor olabilirsiniz.
İyi haber şu ki, zayıflama hedeflerinize ulaşmanıza destek olacak leziz, düşük kalorili smoothieler yapmak tamamen olası. İşte birkaç ipucu:
- Düşük kalorili meyve ve sebzeleri tüketin.
- Tokluk hissini çoğaltmak için protein ve sıhhatli yağlar ilave edin.
- Düzgüsel süt yerine şekersiz badem sütü yahut Hindistan cevizi sütü kullanın.
- İlave şeker miktarını sınırlayın.
- Smoothie’nizi yoğunlaştırmak ve gereksinim duyduğunuz sıvı miktarını azaltmak için taze meyve yerine dondurulmuş meyve kullanın.
Birkaç sıradan ipucuyla, zayıflama hedeflerinize ulaşmanıza destek olacak leziz, düşük kalorili smoothieleri kolayca hazırlayabilirsiniz.
İşte deneyebileceğiniz düşük kalorili smoothie tariflerinden birkaçı:
Seçebileceğiniz pek oldukça leziz ve sıhhatli seçenekle, sevdiğiniz düşük kalorili bir smoothie bulacağınızdan güvenilir olabilirsiniz. O zaman ne bekliyorsunuz? Bugün smoothie meydana getirmeye başlayın!
Hususiyet | Tarif |
---|---|
Smoothie | Meyve, sebze, yoğurt ve/yahut süt karışımından meydana getirilen koyu, soğuk bir içecektir. |
Kg kaybı | Smoothieler zayıflamanın sıhhatli ve tatminkar bir yolu olabilir. Kalori ve yağ payı düşüktür ve daha uzun vakit tok hissetmenize destek olabilirler. |
Sıhhatli beslenme | Smoothieler günlük meyve, sebze ve protein dozunuzu almanın iyi bir yoludur. Ek olarak vitamin, mineral ve lif açısından da iyi bir kaynaktır. |
Beslenme | Smoothieler, gününüze adım atmak yahut antrenmandan sonrasında enerji depolamak için besleyici ve leziz bir yol olabilir. İyi bir vitamin, mineral ve lif kaynağıdırlar. |
Yiyecek tarifi | Birçok değişik smoothie tarifi mevcuttur. Meyve, sebze, yoğurt, süt, protein tozu ve öteki malzemelerle meydana getirilen smoothie tarifleri bulabilirsiniz. |
Düşük Kalorili Smoothieler Iyi mi Yapılır
Düşük kalorili smoothieler, oldukça fazla kalori tüketmeden günlük meyve, sebze ve gıda dozunuzu almanın mükemmel bir yoludur. Ek olarak, gününüze adım atmak yahut antrenmandan sonrasında enerji toplamak için leziz ve ferahlatıcı bir yoldur.
Düşük kalorili bir smoothie yapmak için ihtiyacınız olanlar:
- 1 su bardağı şekersiz badem sütü yahut soya sütü
- 1 su bardağı dondurulmuş meyve (mesela çilek, muz yahut şeftali)
- 1/2 su bardağı yoğurt (mütevazı yahut Yunan)
- 1 yiyecek kaşığı bal yahut akçaağaç şurubu
- 1/4 su bardağı buz
Smoothie’yi yapmak için, bütün malzemeleri bir blender’da birleştirin ve pürüzsüz olana kadar karıştırın. Smoothie’nize protein tozu, keten tohumu unu yahut chia tohumu şeklinde öteki malzemeleri de ekleyebilirsiniz.
Düşük kalorili smoothieler sıhhatli kalmanın ve zayıflama hedeflerinize ulaşmanın mükemmel bir yoludur. Besinlerle doludurlar ve günlük meyve, sebze ve protein dozunuzu almanın leziz ve tatminkar bir yoludur.
III. Smoothie Çeşitleri
Her biri kendine has lezzet ve gıda profiline haiz birçok değişik smoothie türü vardır. En popüler smoothie türlerinden bazıları şunlardır:
- Yeşil smoothieler: Yeşil smoothieler, ıspanak yahut kara lahana şeklinde yapraklı yeşilliklerden yapılır ve çoğu zaman meyve, yoğurt ve öteki sıhhatli malzemelerle harmanlanır. Vitamin, mineral ve lif takviyesi almanın mükemmel bir yoludur.
- Meyve smoothieleri: Meyve smoothieleri, muz, çilek yahut mango şeklinde meyvelerden yapılır ve çoğu zaman yoğurt, süt yahut dondurma ile karıştırılır. Günlük meyve dozunuzu almanın leziz ve ferahlatıcı bir yoludur.
- Protein smoothieleri: Protein smoothieleri, peynir altı suyu proteini yahut bezelye proteini şeklinde bir protein tozu tabanıyla yapılır ve çoğu zaman meyve, yoğurt ve öteki sıhhatli malzemelerle karıştırılır. Kas inşa etmek ve korumak için lüzumlu olan protein desteğini almanın mükemmel bir yoludur.
- Sebze smoothieleri: Sebze smoothieleri havuç, kereviz yahut domates şeklinde sebzelerden yapılır ve çoğu zaman meyve, yoğurt ve öteki sıhhatli malzemelerle harmanlanır. Vitamin, mineral ve lif takviyesi almanın mükemmel bir yoludur.
Damak tadınız mutlaka, ne olursa olsun beğeneceğiniz bir smoothie vardır. Sevdiğiniz bir kombinasyon bulana kadar değişik malzemelerle denemeler yapın. Ve ihmal etmeyin, smoothieler günlük meyve, sebze ve protein dozunuzu almanın mükemmel bir yoludur, bu nedenle onları sıhhatli beslenmenizin bir parçası yapın!
IV. Smoothie Malzemeleri
Smoothielerinizde kullandığınız malzemeler nihai ürününüzün lezzetini, dokusunu ve gıda kıymetini belirleyecektir. Düşük kalorili smoothieler yaparken kalorisi düşük sadece gıda kıymeti yüksek malzemeler kura çekmek önemlidir. Düşük kalorili smoothie malzemeleri için birtakım iyi seçimler şunlardır:
- Meyveler: Çilek, muz ve kavun düşük kalorili smoothieler için iyi seçimlerdir. Organik olarak tatlıdırlar ve muhtelif vitaminler, mineraller ve antioksidanlar sağlarlar.
- Sebzeler: Ispanak, kara lahana ve roka şeklinde yeşillikler de düşük kalorili smoothieler için iyi seçimlerdir. Kalorileri düşüktür sadece lif, vitamin ve mineral açısından zengindirler.
- Protein kaynakları: Protein kilogram kaybı ve kas yapımı için mühim bir besindir. Smoothieler için iyi protein kaynakları içinde yoğurt, süt, protein tozu ve fındık ezmeleri bulunur.
- Sıhhatli yağlar: Avokado ve fındık ezmeleri şeklinde sıhhatli yağlar, smoothielerin daha tatminkar ve tatminkar bulunmasına destek olabilir.
- Öteki malzemeler: Smoothielerinize tohumlar, kuruyemişler, baharatlar ve özler şeklinde öteki malzemeleri de ilave ederek lezzeti ve gıda kıymetini özelleştirebilirsiniz.
Smoothieleriniz için araç-gereç seçerken, lezzetleri ve gıdaları dengelemek önemlidir. Ek olarak, bireysel kalori hedeflerinizi ve tercihlerinizi de göz önünde bulundurmalısınız.
Smoothie Iyi mi Yapılır
Smoothie yapmak sıhhatli ve leziz bir kahvaltı, atıştırmalık yahut tatlı elde etmenin süratli ve rahat bir yoludur. Smoothieler besinler, vitaminler ve minerallerle doludur ve gün süresince susuz kalmamanıza ve enerjik kalmanıza destek olabilir.
Smoothie yapmak için bir blender, birazcık meyve, sebze ve sıvıya ihtiyacınız olacak. Ek olarak, gıda kıymetini çoğaltmak için smoothienize protein tozu, yoğurt, fındık ezmesi yahut tohumlar da ekleyebilirsiniz.
Smoothie yapımının adımları şu şekilde:
- Meyve ve sebzelerinizi yıkayıp doğrayın.
- Malzemelerinizi blendera ilave edin.
- Blenderın ortalama ¾’ünü dolduracak kadar sıvı ilave edin.
- Blenderın kapağını kapatıp pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
- Smoothienizi bardağa dökün ve keyfini çıkarın!
İşte sıhhatli smoothie yapımına dair birkaç ipucu:
- Taze, olgun meyve ve sebzeleri kullanın.
- İlave şeker kullanımınızı sınırlayın.
- Azca yağlı yahut yağsız süt yahut yoğurdu tercih edin.
- Smoothie’nizin gıda kıymetini çoğaltmak için protein tozu, yoğurt, fındık ezmesi yahut tohumlar ekleyebilirsiniz.
Birazcık yaratıcılıkla, smoothielerin ebedi varyasyonlarını yapabilirsiniz. Favori kombinasyonlarınızı bulmak için değişik meyveler, sebzeler ve sıvılarla deneyler yapın.
Smoothieler, gününüze başlamanın yahut antrenmandan sonrasında enerji depolamanın leziz ve sıhhatli bir yoludur. Günlük meyve, sebze ve protein dozunuzu almanın mükemmel bir yoludur.
VI. Sıhhatli Smoothieler Yapmak İçin İpuçları
İşte sıhhatli smoothie yapımına dair birkaç ipucu:
- Meyve ve sebzelerden oluşan bir temelle başlayın.
- Yoğurt, süt yahut protein tozu şeklinde bir protein deposu ilave edin.
- Fındık, çekirdek yahut avokado şeklinde sıhhatli yağlar ilave edin.
- Kalori ve şekeri azaltmak için düzgüsel süt yerine şekersiz badem sütü yahut Hindistan cevizi sütü kullanın.
- Smoothie’nize oldukça fazla meyve suyu eklemekten kaçının, zira bu smoothie’nize oldukça fazla şeker katabilir.
- Smoothie’nizi yoğunlaştırmak ve daha buzlu hale getirmek için taze meyve yerine dondurulmuş meyve kullanın.
- İsterseniz smoothienizi tatlandırmak için azca oranda bal yahut agave nektarı ekleyebilirsiniz.
- Smoothienizi pürüzsüz ve kremsi bir kıvamlaşana kadar blenderdan geçirin.
Bu ipuçlarını takip ederek hem zayıflamanıza bununla birlikte sıhhatli beslenmenize destek olacak sıhhatli ve leziz smoothieler hazırlayabilirsiniz.
VII. Smoothie Tarifleri
İşte deneyebileceğiniz leziz, besleyici ve düşük kalorili smoothie tarifleri:
1. Yeşil Smoothie
- 1 su bardağı ıspanak
- 1/2 su bardağı kara lahana
- 1/2 su bardağı dondurulmuş muz
- 1/4 su bardağı badem sütü
- 1 yiyecek kaşığı fıstık ezmesi
- 1 tatlı kaşığı bal
2. Tropikal Smoothie
- 1 su bardağı dondurulmuş mango
- 1 su bardağı dondurulmuş ananas
- 1/2 su bardağı Hindistan cevizi sütü
- 1/4 su bardağı badem sütü
- 1 yiyecek kaşığı chia tohumu
- 1 tatlı kaşığı bal
3. Meyveli Smoothie
- 1 su bardağı dondurulmuş çilek
- 1 su bardağı dondurulmuş yaban mersini
- 1/2 su bardağı badem sütü
- 1/4 su bardağı yoğurt
- 1 yiyecek kaşığı bal
4. Proteinli Smoothie
- 1 su bardağı badem sütü
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 kıstas protein tozu
- 1/4 su bardağı dondurulmuş muz
- 1/4 su bardağı dondurulmuş çilek
- 1 yiyecek kaşığı fıstık ezmesi
5. Çikolatalı Smoothie
- 1 su bardağı badem sütü
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/4 su bardağı kakao tozu
- 1/4 su bardağı dondurulmuş muz
- 1 yiyecek kaşığı bal
6. Vanilyalı Smoothie
- 1 su bardağı badem sütü
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/4 su bardağı vanilya özütü
- 1/4 su bardağı dondurulmuş muz
- 1 yiyecek kaşığı bal
7. Kahve Smoothie
- 1 fincan kahve
- 1 su bardağı badem sütü
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1/4 su bardağı dondurulmuş muz
- 1 yiyecek kaşığı bal
Bunlar, piyasadaki birçok leziz ve besleyici düşük kalorili smoothie tarifinden bir tek birkaçı. O yüzden kontrol edin ve en oldukça beğendiğinizi bulun!
VIII. Smoothie Gizleme ve İpuçları
Smoothielerinizi saklamak ve en iyi biçimde değerlendirmek için birkaç ipucu:
- Smoothie’lerinizi öncesinden hazırlayıp buzdolabında 24 saate kadar saklayabilirsiniz.
- Smoothie’nize bir miktar süt yahut yoğurt ilave ederek tazeliğini daha uzun vakit koruyabilirsiniz.
- Smoothielerinizi tek benlik porsiyonlar halinde dondurarak süratli ve rahat bir kahvaltı yahut atıştırmalık hazırlayabilirsiniz.
- Smoothie’lerinize meyve, sebze ve protein tozu ilave ederek onları daha tatminkar ve besleyici hale getirebilirsiniz.
- Smoothielerinizi minimum birkaç saniye süresince yüksek ayarda karıştırın ki bütün malzemeler eşit biçimde karışsın.
Bu ipuçlarını takip ederek hafta süresince keyifle tüketebileceğiniz leziz ve besleyici smoothieler hazırlayabilirsiniz.
IX. Smoothie’nin Esenlik Yararları
Smoothieler günlük meyve, sebze ve gıda dozunuzu almanın sıhhatli ve leziz bir yoludur. Vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve liflerle doludurlar ve genel sağlığınızı ve refahınızı iyileştirmenize destek olabilirler.
Smoothieler bilhassa şu mevzularda size destek olabilir:
- Kg verin ve sıhhatli bir kiloyu koruyun
- Kalp hastalığı, nüzul, tip 2 diyabet ve birtakım kanser türleri şeklinde kronik rahatsızlık riskinizi azaltın
- Sindiriminizi iyileştirin
- Enerji seviyenizi artırın
- Cilt sağlığınızı iyileştirin
- Ruh halinizi iyileştirin
Genel sağlığınızı iyileştirmek için sıhhatli ve leziz bir yol arıyorsanız, smoothieler mükemmel bir seçenektir. Bir tek sıhhatli malzemelerle yaptığınızdan ve oldukça fazla şeker yahut sağlıksız yağ eklemekten kaçındığınızdan güvenilir olun.
S: Düşük kalorili smoothie yapmanın yararları nedir?
A: Düşük kalorili smoothieler yapmanın birçok faydası vardır, bunlardan bazıları şunlardır:
- Zayıflamanıza ve sıhhatli bir kiloyu korumanıza destek olabilirler.
- Size temel gıdaları, vitaminleri ve mineralleri sağlayabilirler.
- Su ihtiyacınız olan şeyi karşılamanıza destek olabilirler.
- Mükemmel bir kahvaltı, atıştırmalık yahut tatlı olabilir.
S: Sıhhatli ve düşük kalorili smoothieler hazırlamak için ipuçları nedir?
A: Sıhhatli ve düşük kalorili smoothieler hazırlamak için birkaç ipucu:
- Dondurulmuş yahut konserve meyve ve sebzeler yerine taze meyve ve sebzeleri tercih edin.
- Azca yağlı yahut yağsız süt yahut yoğurt kullanın.
- Fındık, çekirdek yahut avokado şeklinde sıhhatli yağlar ilave edin.
- Keyfi damağınızda duracak leziz smoothieler yaratmak için muhtelif tatlar ve malzemeler kullanın.
S: Düşük kalorili smoothieler hazırlarken insanların meydana getirdiği yaygın yanlışlar nedir?
A: Düşük kalorili smoothieler hazırlarken insanların meydana getirdiği yaygın hatalardan birkaçı şunlardır:
- Fazlaca fazla meyve yahut meyve suyu eklemek.
- Fazlaca fazla şeker yahut tatlandırıcı kullanmak.
- İşlenmiş bitkisel yağlar şeklinde sağlıksız yağların kullanılması.
- Kafi protein yahut lif kullanmamak.
Bu ipuçlarını takip ederek, keyifle tüketeceğiniz leziz, sıhhatli ve düşük kalorili smoothieler hazırlayabilirsiniz.
0 Yorum